Page 4 of 6

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Mon May 20, 2013 11:13 pm
by jopete
man it sure does look bigger without all the rigging!!!

it ought to be a fun cruise boat and great on fuel. frogging starts in 2 weeks, so better get to it!!!!!!!!!!!

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Thu May 23, 2013 9:03 pm
by RickMc
Hay Kajun , Hows the build going ? Is the motor coming together ? The hull looks awsome . I have my heap of parts pretty much together , just waiting on some time for assembly . Sure you are in the same boat . like seeing your posts.
have fun Rick

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Fri May 24, 2013 3:53 am
by kajunoutlaw
jopete wrote:man it sure does look bigger without all the rigging!!!

it ought to be a fun cruise boat and great on fuel. frogging starts in 2 weeks, so better get to it!!!!!!!!!!!
RickMc wrote:Hay Kajun , Hows the build going ? Is the motor coming together ? The hull looks awsome . I have my heap of parts pretty much together , just waiting on some time for assembly . Sure you are in the same boat . like seeing your posts.
have fun Rick
jopete, it won't be ready for the opening :( . I figure I should have it finished by the end of June or beginning of July.

RickMc, it's going sssssslow, the motor is almost done, maybe it is done. I have a buddy of mine putting it together for me. I wasn't too sure of myself on that part. And, I am in the same boat as far as for time. But, work comes first.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun May 26, 2013 6:18 am
by radtech
Soooooooooooo? Wha'd ya get done? Never did call me last night. lol I'm still playing the waiting game. Should know Tuesday if I'll have the new motor quickly or if I'll have to take some muscle up there to get it out myself. It currently sits behind about 20 other engines, about 2/3-3/4 of the way to the front of a tractor trailer, making it hard to get to. I hope to have it running by next weekend. Bring on the report, Kajun!!

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun May 26, 2013 4:16 pm
by kajunoutlaw
radtech wrote:Soooooooooooo? Wha'd ya get done? Never did call me last night. lol I'm still playing the waiting game. Should know Tuesday if I'll have the new motor quickly or if I'll have to take some muscle up there to get it out myself. It currently sits behind about 20 other engines, about 2/3-3/4 of the way to the front of a tractor trailer, making it hard to get to. I hope to have it running by next weekend. Bring on the report, Kajun!!
Well Toolman, We got the engine and stand mounted to the boat. A few mods had to be made to the stand because the way I built it, #1 the induction tubes wouldn't clear the rear brace so that had to be cut off and moved down. #2 my right magneto could not be turned all the way so, I cut my right mount 3/16" to clear the upper motor mount brace. We got it now, until I get my prop and make sure this thing runs I don't think we are going to go too much further. Once I know it runs then I am gonna hit it hard and get it done.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun May 26, 2013 4:53 pm
by kajunoutlaw
Whitebear wrote:Even Noah said them damned wood peckers gotta go ! We use metal now days. Keep that shotgun handy when you get that thing to the marsh !
Image
That's why it's camouflaged WB.....hopefully the peckers don't see it! :lol: :lol: :lol:

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun May 26, 2013 7:52 pm
by Whitebear
HAHAHAHAHAHA !

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun May 26, 2013 11:40 pm
by radtech
Hope ya get it together in time for The trip down

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Mon May 27, 2013 10:08 am
by kajunoutlaw
radtech wrote:Hope ya get it together in time for The trip down
I hope so Tim, I just keep getting set back. I'm gonna do my best.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Mon May 27, 2013 12:14 pm
by radtech
I know all about setbacks, believe me. Lol

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun Jun 16, 2013 9:33 pm
by kajunoutlaw
I revamped my seat stand and engine stand today. If any one of you fellas' see a brace I may have missed, or something you would do different to make it safer, please don't hesitate to advise. I appreciate all yall's advice.

Image

Image

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun Jun 16, 2013 10:32 pm
by kajunoutlaw
Oh, and I forgot to mention, my 19 year old son did most of the tacking and welding for me today. It was a good farther's day gift for him to help his old man out. It very rarely ever happens.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun Jun 16, 2013 10:47 pm
by jopete
Glad to see you are making progress!! i started a new job 2 weeks ago and haven't been in a boat since. i ran my gpu today in the boatshed just to hear it run. lol

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Sun Jun 16, 2013 10:50 pm
by kajunoutlaw
I'm working on it Jo. Send me a text and let me know where you went to work.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Tue Jun 18, 2013 5:53 am
by kajunoutlaw
Well, I was informed yesterday that my prop has shipped and should be here by Thursday evening. Hopefully Saturday evening we will have it running. I have decided to use the headers that came with it and run a 4 into 1 exhaust.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Tue Jun 18, 2013 9:23 am
by Deano
kajunoutlaw wrote: . . . If any one of you fellas' see . . . something I may have missed, or something you would do different . . .
Can't tell by the pictures, but just wanted to remind you that the rear mount should be a little bit shorter (lower) than the front. You'll need this in the event that you want to lower the rear of the engine. Then you will be able to remove one or both of them if you want to lower the prop end. (I would think a couple fender washers would be enough.)

The other thing to keep in mind after having used all four front mounts, is that you should also shim the front if you end up shimming the back. You don't want to pry and put pressure on the stand before you even start the engine. That little guy will likely be more sensitive to such adjustments out of the gate anyway.

If you shim the rear up, a shim on the bottom of the front will take up the slack. If you take a shim out of the rear, a shim on the top will take up the slack. Just picture the pivot point as being midway between the front mounts.
shims.JPG
shims.JPG (12.21 KiB) Viewed 3841 times
Not sure how viewable this drawing will be but hopeful you can decifer what I meant. Lookin' good . . . Keep Rockin' :thumbleft:

New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Tue Jun 18, 2013 10:51 am
by Comanche-pup
You'll be on the water before me René

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Wed Jun 19, 2013 6:28 am
by kajunoutlaw
Deano wrote:
kajunoutlaw wrote: . . . If any one of you fellas' see . . . something I may have missed, or something you would do different . . .
Can't tell by the pictures, but just wanted to remind you that the rear mount should be a little bit shorter (lower) than the front. You'll need this in the event that you want to lower the rear of the engine. Then you will be able to remove one or both of them if you want to lower the prop end. (I would think a couple fender washers would be enough.)

The other thing to keep in mind after having used all four front mounts, is that you should also shim the front if you end up shimming the back. You don't want to pry and put pressure on the stand before you even start the engine. That little guy will likely be more sensitive to such adjustments out of the gate anyway.

If you shim the rear up, a shim on the bottom of the front will take up the slack. If you take a shim out of the rear, a shim on the top will take up the slack. Just picture the pivot point as being midway between the front mounts.
shims.JPG
Not sure how viewable this drawing will be but hopeful you can decifer what I meant. Lookin' good . . . Keep Rockin' :thumbleft:
Thanks Deano,
After many designs in my head for a rear motor mount, I built one last night at work. It's a simple channel design so to speak that will mount to the bottom thru case bolt. My top motor mount has 4 fender washers whereas the bottom has only 1. My motor is almost perfectly level with my hull right now, the rear mount will be nothing more than a little support to keep the engine from bouncing. I'm working on it and will post more pictures as I move forward.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Wed Jun 19, 2013 8:24 am
by Deano
That's great . . . . then you already had that base covered. 8)

Figured you probably did, but still wanted to bring it up as it would be easier to deal with now than after the fact.

Are you still planning on coming South after it's done, or will you have missed your window?

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Wed Jun 19, 2013 3:28 pm
by kajunoutlaw
Won't be able to make it this year. Too much going on with my parents as far as health is concerned.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Tue Jun 25, 2013 9:51 pm
by kajunoutlaw
I built a header today. I'm hoping some of you performance guys would let me know if I should run them open the way they are? Or, run some flex pipe and a muffler for more back pressure.
Image

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Tue Jun 25, 2013 10:11 pm
by Wild Bill
If you don't get it running soon I think the valve covers are going to rust through and if it does run your going to start your boat on fire! :toothy7:
You use 2x2 spruce for your rigging?

:lol:

Looks great bud! :blackeye:

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Tue Jun 25, 2013 10:16 pm
by kajunoutlaw
[quote="Wild Bill"]If you don't get it running soon I thin
K the valve covers are going to rust through and if it does run your going to start your boat on fire! :toothy7

HAHAHAHAHAHAHA! I have a bad coil in my straight mag. It's broken and cracked. Got to order another one. My impulse mag will knock your (private part) in the dirt.

On the fire part, I guess I will run some flex. Wild man you are no fun.

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Tue Jun 25, 2013 10:18 pm
by Wild Bill
Should be far enough away with glass, lookin great!

Re: New pictures of my build...FIXED IT!

Posted: Tue Jun 25, 2013 10:18 pm
by Wild Bill
Just messin with ya.